0Item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
Wattnou retouren en garanties

Garanties, ruilen & retouren

Bij Wattnou.nl geldt een bedenktermijn van 30 dagen. Op geleverde producten van Wattnou.nl is de wettelijke garantie van toepassing.

Heb je een verkeerd of beschadigd product ontvangen? Stel ons hiervan zo snel mogelijk na ontdekking op de hoogte, bij voorkeur per e-mail.

Vragen over garantie en retouren? Dan kan je ons telefonisch bereiken op 010-3072296. Stuur je liever een e-mail? Dat kan natuurlijk ook. Stuur je vraag naar info@wattnou.nl.

Bestellen & betalen | Bezorgen & afhalen | Klantenservice

We beantwoorden al je vragen over onze garanties, ruilen en retouren

Neem uiterlijk binnen 5 werkdagen na ontvangst, dan wel tekening van ontvangst van het pakket, contact op met onze klantenservice door een e-mail te sturen naar info@wattnou.nl onder vermelding van het ordernummer en een foto van het pakket. Uiteraard zorgen wij in dit geval voor kosteloze verzending van het juiste product.

Als je een product wil ruilen, dan vragen we je om zo snel mogelijk na ontvangst van je bestelling contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon. We bekijken samen de alternatieven en we zorgen dat de verrekening en de verzending geregeld wordt. Ook krijg je retourinstructies van ons voor het terugsturen van de om te ruilen producten.

Als je een of meerdere producten wil retourneren, neem dan eerst contact met ons op via e-mail of telefoon. Wij laten je dan onze retourinstructies weten.

Het belangrijkste is dat er melding van het gebrek of mankement wordt gedaan via info@wattnou.nl onder vermelding van jouw ordernummer en foto's van het defecte product. Een dergelijke melding dient binnen 5 werkdagen na ontvangst/tekening van het pakket te geschieden, zodat er binnen de organisatie ruimte is voor kortstondig onderzoek. In het geval van een defect zijn de retour transportkosten voor rekening van Wattnou. Indien het product retour gezonden wordt zonder dat er sprake is van een defect zijn de retourkosten voor rekening van de koper.

Wanneer de retourzending in ons magazijn is gearriveerd zal deze worden verwerkt. Je zal hiervan een bevestiging krijgen en, indien besproken, een credit ontvangen. Onze financiële administratie verwerkt vervolgens de creditfactuur – het terug te storten ontvang je dan uiterlijk 7 werkdagen erna.

Gloei-, kooldraad- en halogeenlampen: Wij geven de garantie dat de lamp werkt bij aankomst. Wij kunnen helaas geen garantie geven op de levensduur aangezien dit van vele factoren afhankelijk is. Het kan dan ook raadzaam zijn een reservelamp aan te schaffen om verzendkosten te besparen.

Spaarlampen: 1 maand garantietermijn

Ledlampen: 1 jaar garantietermijn

Ons retouradres

  Wattnou.nl
Afd. retouren o.v.v. jouw bestellingnummer
Veilingweg 44
3034KB Rotterdam

Herroepingsrecht & 30-dagen-bedenktermijn

Maatwerkproducten zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. Indien er geen sprake is van maatwerk dan geldt het volgende wat betreft het herroepingsrecht.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van reden de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, dien je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen dat je de overeenkomst wilt herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het herroepingsformulier, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen of totdat je aantoont dat je het product hebt teruggezonden.

Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 30 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Download hier het Europees modelformulier voor herroeping

Garantie & non-conformiteit

Op geleverde producten van Wattnou is de wettelijke garantie van toepassing. Dat wil zeggen dat het betreffende product datgene is of moet doen wat je er als consument in alle redelijkheid van mag verwachten. Aan bovenstaand recht is geen termijn gekoppeld, het ene product gaat immers langer mee dan het andere en van het ene product wordt ook weer meer verwacht dan van het andere. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze algemene voorwaarden.

Wanneer je een product hebt ontvangen dat niet voldoet, zal Wattnou zorgen voor herstel of vervanging van het betreffende product. Is herstel of vervanging niet (meer) mogelijk, dan restitueert Wattnou het aankoopbedrag. Hierbij is het van belang dat je kunt aantonen dat het product bij ons gekocht is. Elke bewijs van aankoop is hierbij voldoende. De eerste zes maanden na aankoop geldt tevens een omgekeerde bewijslast. Dat wil zeggen dat Wattnou moet bewijzen dat het defect te wijten is aan een fout van de koper. Wij verzoeken je een gebrek zo spoedig mogelijk na ontdekking aan ons kenbaar te maken.

Door Wattnou bepaalde garanties zijn extra garanties en hebben geen invloed op de wettelijke garanties. Je kunt je dus te allen tijde beroepen op de wettelijke garanties.