0Item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Fittingen

Op zoek naar een fitting? We hebben fittingen in alle soorten en maten: van porseleinen fittingen tot messing fittingen en van E27-fittingen tot E40-fittingen. Ook vind je hier alle bijbehorende onderdelen om je fitting te kunnen monteren, zoals trekontlasters, fittingringen en verloopfittingen. Vind je je losse fitting wat saai? Kies dan voor een gekleurde fittinghuls.

Van laag naar hoog sorteren

   

Artikelen 1 tot 15 van 168 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van laag naar hoog sorteren

   

Artikelen 1 tot 15 van 168 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Fittingen

Een fitting of lamphouder gebruik je om je lichtbron in te schroeven of te plaatsen. Fittingen zijn er in allerlei soorten en maten. De meest gangbare fitting is de E27-fitting, ook wel ‘gewone’ fitting genoemd. De E14-fitting is iets smaller en wordt doorgaans ook wel een kleine fitting genoemd. Heeft je lichtbron een grote fitting, dan heb je waarschijnlijk een E40-fitting nodig. Deze fittingen ontlenen hun namen aan de diameter (in mm) van de schroefdraad van je lichtbron.

Verloopfittingen

Past je lichtbron niet in de fitting van je lamp? Dan kun je ervoor kiezen om een verloopfitting te kopen in plaats van een nieuwe lichtbron. Met een verloopfitting maak je je lichtbron passend voor de lamp waar hij in moet. Heb je bijvoorbeeld een lamp met een normale E27-fitting en wil je hier je E14-lichtbron in kunnen schroeven? Dan heb je een verloopfitting E27 - E14 nodig voor E14-lampen. Je schroeft je E14-lichtbron in de verloopfitting en die schroef je vervolgens in je E27-lamp. Zo zijn er ook E27 - E40 verloopfittingen, E14 - E27 verloopfittingen en meerdere varianten beschikbaar.

Fittinghulzen

Als je je lamp op een simpele manier wil opleuken, kun je ervoor kiezen om een fittinghuls te gebruiken. Schuif de fittinghuls over je fitting heen en hij is weer als nieuw. De fittinghulzen zijn er in diverse kleuren en materialen zodat je er altijd eentje vindt die lekker matcht met de rest van je interieur.