0Item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Wecycle

Inleveren van oude elektrische apparaten of lichtbronnen

Inleveren van oude elektrische apparaten of lichtbronnen is een fluitje van een cent. Bij één van de vele Wecycle inleverpunten in jouw buurt kun je deze kosteloos kwijt.

Van al het afvalmateriaal dat bij Wecycle wordt ingeleverd, wordt maar liefst 97% gebruikt voor het produceren van nieuwe grondstoffen (83%) en het opwekken van energie (14%). Het is dus zeker de moeite waard om je oude apparatuur en lichtbronnen in te leveren!

Waar kan ik dit doen?

Bijna iedere supermarkt en bouwmarkt biedt de mogelijkheid om oude spaar- en ledlampen in te leveren. Halogeen- en gloeilampen doe je gewoon bij het restafval. Daarnaast zijn er de grotere Wecycle punten waar je heen kunt. Zo is er de milieustraat, het grofvuil of een ecostation.

Om het dichtstbijzijnde Wecycle punt te vinden, kun je gebruik maken van de WecycleZoeker.

Inleveren bij Wattnou

Woon je in (de omgeving van) Rotterdam of Breda, dan kun je onze inleverbakken gebruiken. Deze vind je in onze winkels de Nieuwe Binnenweg 190 (Rotterdam) en de Wilhelminastraat 46 (Breda). Je oude lichtbronnen of elektrische apparaat opsturen is ook mogelijk. Dit kan via een GLS verzendpunt bij jou in de buurt. Neem contact op met onze klantenservice om een verzendetiket aan te vragen. Alleen met een door ons gegenereerd etiket kunnen wij de zending in ontvangst nemen.

Hoe kun je het oude apparaat of je oude lichtbron opsturen?

  1. Print het verzendetiket uit dat je van ons hebt ontvangen.
  2. Gebruik een stevige doos om je product veilig in te vervoeren. Plak het verzendetiket op de doos.
  3. Schrijf het bestelnummer van je nieuwe bestelling op de doos of op het retouretiket.
  4. Ga naar de dichtstbijzijnde GLS pakketshop om je product naar ons op te sturen.

Spelregels

  • De regeling geldt alleen voor apparaten met een stekker of batterij en voor besparende lichtbronnen; ledlampen, tl-buizen en spaarlampen.
  • Het product is schoon en losse onderdelen zijn vastgezet of stevig verpakt.
  • Nieuw voor oud: het terug te sturen product is verwant aan het nieuw ontvangen product. Voor een nieuwe ledlamp kun je bijvoorbeeld een oude lichtbron terugsturen.
  • De regeling geldt alleen voor adressen binnen Nederland.